Terreinreservaties

Huisregels

De belangrijkste huisregels zijn: :

 • Men kan enkel spelen NA het plaatsen van een terreinreservatie via de website/app van Tennis Vlaanderen.
 • Men mag nooit spelen onder de naam van een (ander) tennislid van K. Excelsior T.C.
 • Een tennislid van K. Excelsior T.C. mag gastspelers uitnodigen. Hiervoor moet er een huurtarief betaald worden door het tennislid dat de uitnodiging plaatst.
 • Men mag als niet-lid slechts zolang spelen als met gereserveerd heeft: dus men mag niet vroeger beginnen en niet langer doorsepelen. Wanneer men speelt meer speelt dan gereserveerd/betaald dan zal het dubbele bedrag aangerekend worden voor de extra gespeelde tijd.
 • Als er door niet-leden gespeeld worden zonder te reserveren of langer dan de reservatie, dan zal er een dubbel tarief aangerekend worden.
 • Laat alles ordelijk en proper achter.

Deze regels dienen strikt opgevolgd te worden om een aangename en transparante werking te garanderen. Hieronder vind je meer uitleg over hoe een reservatie te plaatsen..

Terreinreservaties

Om op de tennistterreinen te kunnen spelen is het verplicht om voor elke speelbeurt op voorhand een reservatie te plaatsen.  De manier waarop je dit moet doen is verschillend in volgende 3 gevallen:

 1. Tennislid: terreinreservatie met alleen maar andere tennisleden van K. Excelsior TC
 2. Gastspelers: een tennislid van K. Excelsior T.C. nodigt 1 of meerdere en gastspelers uit
 3. Losse verhuur: je bent geen tennislid bij K. Excelsior T.C. en wilt een tennisterrein huren.

Aan elke situatie zijn er bepaalde randvoorwaarden betroffen waar je rekening mee moet houden, zoals hoe lang op voorhand kan je reserveren, tot wanneer kan je de reservatie wijzigen etc. Hierbij heeft een tennislid van K. Excelsior T.C. meer flexibiliteit en rechten dan iemand die geen tennislid is. De reservatieregels zijn vaak verschillend voor dal- en piekuren:

 • daluren: weekdagen van 8u tot 17u
 • piekuren: weekdagen vanaf 17u,  weekends en feestdagen

1. Tennislid:  terreinreservatie met alleen maar andere tennisleden van K. Excelsior T.C

Onder een normale reservatie wordt verstaan een reservatie met andere tennisleden van K. Excelsior T.C. Uitleg hoe je een tennisterrein kan reserveren via de website van Tennis Vlaanderen  vind je hier, via de App vind je hier.

Parameter   Instelling
Aantal reservaties te plannen

piekuren : 2 reservaties
daluren:  2 reservaties

Totaal aantal gelijktijgde reservaties in dal + piekuren 4 reservaties
Aantal spelers aanduiden per reservatie

enkelspel: 2 spelers
dubbelspel: 4 spelers  

Maximum duur van een reservatie

daluren: 2u
piekuren: 1u

Minimum tijd tussen 2 reservaties daluren: 2u
piekuren: 0u
Aantal dagen op voorhand reserveren 0 tot 14 dagen
Tot wanneer wijzigen of annuleren  1 uur op voorhand
Op welke terreinen kan je reserveren terreinen 1 - 7

2. Tennislid: terreinreservatie met 1 of meerdere gastspelers

Je mag als tennislid tegen betaling ook gastspelers uitnodigen:

 • De gastspelers kunnen o.a. padelid zijn van K. Excelsior T.C., of van een andere club die aangesloten is bij Tennis Vlaanderen.
 • Gastspelers mogen geen  "onbekende" spelers zijn, elke gastspeler moet een account op Tennis Vlaanderen hebben met zijn naam en voornaam.
 • Als je 1 of meerdere gastspelers uitnodigt, dan zal je bij  het plaatsen van je reservatie hiervoor moeten betalen. Dit kan middels te zorgen dat er voldoende budget op je "Saldo" staat in je profiel op Tennis vlaanderen of middels een online betaling.
 • Het is de verantwoordelijkheid v/d reserveerder om tijdig te annuleren als er niet zal (kunnen) gespeeld worden. Indien je om goede redenen toch niet hebt kunnen spelen, dan dien je dit ten laatste op de dag zelf nog te melden. Bij een terugstorting zal 5€ administratiekosten aangerekend worden. Je kan reserveren met gastspelers via de website van Tennis Vlaanderen.  Hoe je dit moet doen vind je hier, uitleg over hoe je dit doet met gebruik van de App vind je hier.
 • Als je laattijdig een gastspeler wilt toevoegen aan een reservatie (minder dan 2u op voorhand), dan dien je dit op voorhand via email te melden aan elsembrechts49@gmail.com en een overschrijving te doen van het juiste huurbedrag op rekeningnr. BE32 0017 6080 2402 met vermelding van datum, uur en terreinnr.
Parameter   Instelling
Aantal reservaties te plannen

1 reservatie (piekuren)
1 reservatie (daluren)

Tijd tussen 2 reservaties met dezelfde gastspeler

1 dag

Aantal dagen op voorhand reserveren

2u tot 10 dagen

Tot wanneer wijzigen of annuleren  4u op voorhand

Reserveren met "onbekende" spelers (zonder account bij Tennis Vlaanderen)

niet toegelaten

Huurtarieven:

zie hier

Op welke terreinen kan je reserveren

Terrein 2 - 7

Je saldo opladen

Ieder lid van Tennis vlaanderen kan geld opladen op zijn persoonlijk "saldo". Dit kan gebruikt worden om reservatiekosten te betalen. Hoe je dit moet doen via de website van Tennis Vlaanderen vind je hier, uitleg over hoe je dit doet met gebruik van de App vind je hier.

3. Losse verhuur: je bent geen tennislid bij K. Excelsior T.C. en wilt een terrein huren

Je kan ook een terrein reserveren als je geen tennislid bent van K. Excelsior T.C. door een huurprijs te betalen per terrein. Er zijn 2 mogelijkheden: ofwel ben je al lid van Tennis Vlaanderen, ofwel niet. In dit laatste geval moet je eerst een account aanmaken op de website van Tennis Vlaanderen. Uitleg over hoe je te werk moet gaan via de website vind je hier, of met gebruik van de App vind je hier. Het is de verantwoordelijkheid v/d reserveerder om tijdig te annuleren als er niet zal (kunnen) gespeeld worden. Indien je om goede redenen toch niet hebt kunnen spelen, dan dien je dit ten laatste op de dag zelf nog te melden. Bij een terugstorting zal 5€ administratiekosten aangerekend worden. Als je speelt zonder te reserveren dan wordt de dubbele prijs aangerekend.

Let op: als je gaat spelen met een tennisleden van K. Excelsior TC, dan kunnen zij beter het terrein reserveren omdat je via deze weg een huurprijs per terrein betaald onafhankelijk van wie er meespeelt. Er zal geen gedeeltelijke terugbetaling gebeuren als er tennisleden van K. Excelsior TC meespelen.

 • Je bent reeds lid van Tennis Vlaanderen:
 • Je bent geen lid van Tennis Vlaanderen:
  • Je bent niet verzekerd tegen sportongevallen.
  • Als je nog geen account hebt op de website van Tennis Vlaanderen, dan moet je dit eerst aanmaken. (Let op: je bent hiermee niet verzekerd tegen sportongevallen).
  • Heb je reeds een account op Tennis Vlaanderen, dan kan je direct hier reserveren.
Parameter   Instelling
Aantal reservaties te plannen

1 reservatie (piekuren)
1 reservatie (daluren)

Tijd tussen 2 reservaties

1 dag

Aantal reservaties

daluren: 1
piekuren: 1

Aantal spelers aanduiden 1 speler
Aantal dagen op voorhand reserveren 2u tot 10 dagen
Tot wanneer wijzigen of annuleren  4 uren op voorhand
Huurtarieven zie hier
Op welke terrein kan je reserveren

Terrein 2 - 7